Ongefilterd Magazines

Klik op een magazine om deze te openen. Veel kijk- & leesplezier!

Wie aan bier denkt, denkt niet meteen aan kruiden. “Maar zonder hop zou bier onherkenbaar smaken”, zegt kruidenman Frank Radder van de biologische kruidenkwekerij Puur Aroma in Margraten.

 Pedro Rademacher /    Rob Oostwegel

“Een kruid als hop geeft bier dat typisch bittere karakter. Bovendien draagt hop bij aan de houdbaarheid. Zonder hop zou bier zoetweeïg smaken en minder lang houdbaar zijn.” Met de opkomst van de speciaalbieren groeit de rol van kruiden in de brouwreceptuur. “Voor de speciaalbieren dronken de mensen vooral pils. Behalve hop komen daarbij geen kruiden aan te pas. Maar dat is nu helemaal veranderd”, vertelt kruidenman Frank Radder.

HOPTIMIST

Check onze webshop, maar wees er snel bij want

Puur Aroma en Gulpener kennen elkaar al lang. “We zijn bijna buren en we werken in elkaars verlengde. We werken allebei op basis van eerlijke, lokale producten, die zoveel mogelijk biologisch zijn geteeld.” Bovendien wordt in de keuken van het Gulpener BrouwLokaal gekookt met de biologische kruiden van Radder. “Bijna wekelijks gaat er een lading van onze kruiden naar het BrouwLokaal.”

ZIJN LETTERLIJK BUREN
KRUIDEN EN BIER
LEF GOsER

Afgelopen voorjaar gebruikte Gulpener de citroentijm van Puur Aroma voor een nieuw speciaalbier: Lef Goser. Dat bier heeft Gulpener samen met de Amsterdamse Brouwerij Troost gebrouwen, op uitnodiging van de branchevereniging Craft Brouwers Nederland. Een fris, aromatisch en kruidig Gose bier met complexe zuren, een snufje zeezout en 3,8% alcohol. Dat collab-bier werd gepresenteerd tijdens de week van het Nederlandse bier op 16 mei. Wederom een mooi voorbeeld van hoe kruiden belangrijker worden in de creatie van nieuwe speciaalbieren.

Offline: This content can only be displayed when online.

SCROLL NAAR BENEDEN

DEEL DEZE PAGINA

KRUIDEN MAKEN HET BIER

Wie aan bier denkt, denkt niet meteen aan kruiden. “Maar zonder hop zou bier onherkenbaar smaken”, zegt kruidenman Frank Radder van de biologische kruidenkwekerij Puur Aroma in Margraten.

Deel deze pagina

 Pedro Rademacher /    Rob Oostwegel

HOPTIMIST

“Een kruid als hop geeft bier dat typisch bittere karakter. Bovendien draagt hop bij aan de houdbaarheid. Zonder hop zou bier zoetweeïg smaken en minder lang houdbaar zijn.” Met de opkomst van de speciaalbieren groeit de rol van kruiden in de brouwreceptuur. “Voor de speciaalbieren dronken de mensen vooral pils. Behalve hop komen daarbij geen kruiden aan te pas. Maar dat is nu helemaal veranderd”, vertelt kruidenman Frank Radder.

LEF GOsER

Afgelopen voorjaar gebruikte Gulpener de citroentijm van Puur Aroma voor een nieuw speciaalbier: Lef Goser. Dat bier heeft Gulpener samen met de Amsterdamse Brouwerij Troost gebrouwen, op uitnodiging van de branchevereniging Craft Brouwers Nederland. Een fris, aromatisch en kruidig Gose bier met complexe zuren, een snufje zeezout en 3,8% alcohol. Dat collab-bier werd gepresenteerd tijdens de week van het Nederlandse bier op 16 mei. Wederom een mooi voorbeeld van hoe kruiden belangrijker worden in de creatie van nieuwe speciaalbieren.

KRUIDEN EN BIER
ZIJN LETTERLIJK BUREN

Puur Aroma en Gulpener kennen elkaar al lang. “We zijn bijna buren en we werken in elkaars verlengde. We werken allebei op basis van eerlijke, lokale producten, die zoveel mogelijk biologisch zijn geteeld.” Bovendien wordt in de keuken van het Gulpener BrouwLokaal gekookt met de biologische kruiden van Radder. “Bijna wekelijks gaat er een lading van onze kruiden naar het BrouwLokaal.”

Check onze webshop,
maar wees er snel bij want