COLLABORATION BREWS

DEEL DEZE PAGINA

SCROLL NAAR BENEDEN

Offline: This content can only be displayed when online.

Pedro Rademacher /    Rob Oostwegel

De vele kleine craft brouwers hebben een open karakter en werken veel met elkaar samen. Datzelfde open karakter trof Van de Streek ook aan bij het veel grotere Gulpener. “Ik verwacht dat we ook in de toekomst onze nieuwe vrienden van Gulpener eens om raad kunnen vragen.”Op Stoom verschijnt op een biermarkt die inmiddels borrelt en bruist van de dynamiek. Van de Streek: “Wij geloven dat de consument kiest voor eerlijk, lokaal en met een goed verhaal. Wij verwachten dus een groei van brewpubs, kleine cafés en restaurants met eigen ketels én een goed verhaal.”

OPEN KARAKTER

Ronald van de Streek, samen met zijn broer Sander de eigenaar van Brouwerij vandeStreek was blij met de uitnodiging van Gulpener: “Die hebben we met beide handen aangenomen, want wij vinden Gulpener een mooi bedrijf waar we veel van kunnen leren. Gulpener is een verantwoord familiebedrijf, wat ons als brouwende broers aanspreekt. Samen hebben we een superlekker bier gebrouwen dat we dit voorjaar en deze zomer gaan drinken.”

“Sander en ik komen maandelijks bij elkaar om nieuwe smaken te proeven en brouwtechnieken te leren”, vertelt Van de Streek. “Eigenlijk is onze brouwerij een speeltuin en we zijn nog lang niet uitgespeeld. We bestaan nu negen jaar en we groeien elk jaar 100%. Gulpener is qua biervolume twintig keer groter dan wij, dus we hebben nog een lange weg te gaan.”

NOG LANG
NIET UITGESPEELD

Op Stoom is inmiddels het zevende zogenaamde collaboration brew van Gulpener met een gastbrouwer. In 2017 en 2018 werkte Gulpener onder andere samen met de craft brouwerijen Uiltje, BOM, De Prael, Texels, Mommeriete en Kompaan. Daar kwamen enkele speciaalbieren uit voort die inmiddels in het standaardassortiment van Gulpener horen, zoals ‘Aan Lager Wal’ en ‘Spicy Roger’.

BEKIJK HIER DE VIDEO VAN
DE INTRODUCTIE VAN OP STOOM.

“Op Stoom is een zogenaamde California Common, of California Steam Beer. Een historisch bier uit de tijd van de Goldrush, dat in open, stomende tanks werd gebrouwen”, vertelt Jan-Paul Rutten van Gulpener. “Voor Op Stoom gebruiken we de klassieke pilsgist. Deze wordt op een hogere temperatuur dan normaal vergist. Dat geeft het bier een frisse, bijzondere smaak, geschikt voor de lente en de zomer.”

EEN FRISSE BIJZONDERE SMAAK

‘Op Stoom’ heet het frisse nieuwe lentebier dat vanaf dit voorjaar wordt gebrouwen in de Gulpener Bierbrouwerij. Het speciaalbier is dit jaar ontwikkeld in samenwerking met de Utrechtse Brouwerij vandeStreek.

SAMENWERKING TUSSEN
GULPENER EN VANDESTREEK:

Deel deze pagina

Pedro Rademacher /    Rob Oostwegel

De vele kleine craft brouwers hebben een open karakter en werken veel met elkaar samen. Datzelfde open karakter trof Van de Streek ook aan bij het veel grotere Gulpener. “Ik verwacht dat we ook in de toekomst onze nieuwe vrienden van Gulpener eens om raad kunnen vragen.”Op Stoom verschijnt op een biermarkt die inmiddels borrelt en bruist van de dynamiek. Van de Streek: “Wij geloven dat de consument kiest voor eerlijk, lokaal en met een goed verhaal. Wij verwachten dus een groei van brewpubs, kleine cafés en restaurants met eigen ketels én een goed verhaal.”

OPEN KARAKTER

Ronald van de Streek, samen met zijn broer Sander de eigenaar van Brouwerij vandeStreek was blij met de uitnodiging van Gulpener: “Die hebben we met beide handen aangenomen, want wij vinden Gulpener een mooi bedrijf waar we veel van kunnen leren. Gulpener is een verantwoord familiebedrijf, wat ons als brouwende broers aanspreekt. Samen hebben we een superlekker bier gebrouwen dat we dit voorjaar en deze zomer gaan drinken.”

“Sander en ik komen maandelijks bij elkaar om nieuwe smaken te proeven en brouwtechnieken te leren”, vertelt Van de Streek. “Eigenlijk is onze brouwerij een speeltuin en we zijn nog lang niet uitgespeeld. We bestaan nu negen jaar en we groeien elk jaar 100%. Gulpener is qua biervolume twintig keer groter dan wij, dus we hebben nog een lange weg te gaan.”

NOG LANG
NIET UITGESPEELD

Op Stoom is inmiddels het zevende zogenaamde collaboration brew van Gulpener met een gastbrouwer. In 2017 en 2018 werkte Gulpener onder andere samen met de craft brouwerijen Uiltje, BOM, De Prael, Texels, Mommeriete en Kompaan. Daar kwamen enkele speciaalbieren uit voort die inmiddels in het standaardassortiment van Gulpener horen, zoals ‘Aan Lager Wal’ en ‘Spicy Roger’.

BEKIJK HIER DE VIDEO VAN
DE INTRODUCTIE VAN OP STOOM.

“Op Stoom is een zogenaamde California Common, of California Steam Beer. Een historisch bier uit de tijd van de Goldrush, dat in open, stomende tanks werd gebrouwen”, vertelt Jan-Paul Rutten van Gulpener. “Voor Op Stoom gebruiken we de klassieke pilsgist. Deze wordt op een hogere temperatuur dan normaal vergist. Dat geeft het bier een frisse, bijzondere smaak, geschikt voor de lente en de zomer.”

EEN FRISSE
BIJZONDERE SMAAK

‘Op Stoom’ heet het frisse nieuwe lentebier dat vanaf dit voorjaar wordt gebrouwen in de Gulpener Bierbrouwerij. Het speciaalbier is dit jaar ontwikkeld in samenwerking met de Utrechtse Brouwerij vandeStreek.

SAMENWERKING
TUSSEN GULPENER
EN VANDESTREEK:

Ongefilterd Magazines

Klik op een magazine om deze te openen. Veel kijk- & leesplezier!
Volledig scherm